Våra tjänster

Med Linköping som utgångspunkt levererar vi ett väl utfört arbete i hela Östergötland. Med många års branschvana och goda referenser ser vi till att vara ett ständigt anlitat bolag inom maskin och jordbruk.

Entrepenadarbeten

Entreprenad inom mark och grävning

Säby Maskin & Jord AB erbjuder samtliga tjänster inom gräv och last. Vi kan stå till tjänst för dig i Östergötland med omnejd som behöver kompetenta och effektiva mark- och grävarbeten. De olika maskinarbeten vi kan hjälpa er med är bland annat lastning, lossning, snöröjning, sandning, sopning, släntklippning markarbeten, grävarbeten, sladdning av vägar samt jordsortering på plats. 

Vi har även en maskinpark med ett stort utbud av olika grävmaskiner för er som behöver hyra en maskin! 

Maskinpark

Uthyrning av gräv- och jordbruksmaskiner

Lastmaskiner: Doosan 300 med skopa, Doosan 250 med skopa, OK L15PZ med skopa, Volvo L90 med skopa, Lundberg 4200 med skopa och frontborste, Daewoo Skid Steer lander med skopa, gräv- och sopaggregat.

Traktorer: John Deere 6330, John Deere 6320 och John Deere 5720. Till samtliga traktorer och lastmaskiner finns komplett snöröjningsutrustning.

Grävmaskiner: Samsung SE210 LC med rotorlift, gräv och släntskopa. Case bandgrävare, 2,7 ton.

Sopmaskiner: Broddway Wasa, Broddway nordic och Broddway nordic 2. 

Sandningsmaskin: Bogserad 3 kbm sandspridare, självlastande sandspridare.

Gräsputsare/klippare: Agrimaster KP3200HR, Agrimaster 250FL, Golden Shark släntklippare, John Deere X534 gräsklippare med 54 tum klippdäck. 

Jordsortering: Maskin Mekano L400, Maskin Mekano LS302r och allu sorteringsskopa. 

Jordbruksmaskiner: Vi har även ett antal olika jordbruksmaskiner för diverse ändamål.

Jordhantering

Tillverkning och försäljning av jord

Vi tillverkar och säljer en mängd olika jordprodukter. Vi köper mycket råmaterial ifrån Econova AB i Norrköping och får stor hjälp av dem beträffande jordanalyser, recept på jordblandning med mera.

Anläggningsjord

Analyserad och godkänd enligt Anläggnings AMA. Lämplig till all slags anläggning som gräsytor, planteringar och köksland.

Planteringsjord

Mullrik och analyserad jord som är speciellt lämplig till planteringar, takterrasser, urnor och köksland.

Sorterad matjord

Ortens förbättrade åkerjord. Lämplig till enklare entreprenader, extensiva gräsytor och naturlika anläggningar.

Jordförbättringsbarkmull

Komposterad bark med stabil struktur som ökar porvolymen i jorden. Barkmull är speciellt lämplig vid lerjord.

Frästorv

Ökar jordens porvolym och förbättrar den vattenhållande förmågan. Torv är speciellt lämplig till sandjord och om man vill sänka pH-värde och näringsinnehåll.

Fibermull

Komposterad träfiber med högt organiskt innehåll. Fibermull ökar jordens porvolym, förbättrar strukturen och den vattenhållande förmågan.

Lammproduktion

Lammproduktion med försäljning av skinnprodukter

Säby Maskin & Jordhantering bedriver lammproduktion med ett 80-tal pälstackor (Gotlandsfår). Vi har försäljning av får- och lammskinn, gråa och vita och en del skinnprodukter.

Till hanteringen av våra får använder vi i stor utsträckning Border Collies och har just nu fyra stycken: Fly (f.-99), Dino (-06), Pebbles (-08) samt Wilma (-09).

Vi är engagerade i såväl Östergötlands Vallhundsklubb som Svenska Vallhundsklubben.